Hvor mange børsnoterede virksomheder anvender IFRS og XBRL

Organisationen, der står bag den internationale standardudsteder, IFRS Foundation har betragtet, at mange virksomheder bruger IFRS-standarderne på verdensplan.

IFRS Foundations forskning har konstateret, at mere end 25.000 af ca. 48.000 børsnoteret selskaber (noteret på landets egen børs), på de 85 store værdipapirbørser i verden bruger IFRS-standarder. Af de virksomheder, der ikke anvender IFRS-standarder, er over 80 procent af virksomhederne hjemmehørende i Kina, Indien, Japan, og USA.
Samlet set er der i alt 50.356 børsnoterede selskaber, som aflægger regnskab efter IFRS-standarderne. Heraf er de cirka 2.500 udenlandske børsnoterede selskaber på de 85 store værdipapirbørser.

På nuværende tidspunkt er det ca. det samme antal virksomheder, der bruger XBRL til compliance- rapporter til deres børs eller myndigheder – hvoraf de fleste er i USA og Japan, sammen med Kina og Indien. Det forventes af XBRL International, at dette tal vil fortsætte med at vokse, efterhånden som flere og flere lande, der anvender IFRS ser de fordele, som strukturerede data bidrager med til børser, virksomheder og investorer.
Download resultater fra IFRS Foundation’s analyser her: http://www.ifrs.org/Use-around-the-world/Documents/How-many-listed-companies-use-IFRS-Standards-globally.pdf

2016-10-24T16:57:06+00:00August 11th, 2016|